A flódni jellegzetes magyar zsidó sütemény. A recept gyökerei a középkori Franciaországig és Németországig nyúlnak vissza, de ma ismert formáját a kárpát-medencei zsidóság alakította ki. Az édes tésztalapok között változatos töltelékrétegek sorakoznak: alma, dió, mák, lekvár. Gazdag, nehéz, sokféle ízt és állagot harmóniában egyesítő finomság, amelyben a zsidó és a magyar tradíció találkozik. A Flódni oldal ezt a hagyományt szeretné bemutatni: az egymásra épülő és szervesen egyesülő kulturális rétegekből álló, gazdag múltat és jelent. A magyar zsidóság évszázadait, életét és örökségét. A Flódni felépítése hasonló a flódniéhoz: sokféle tartalom, egységes szerkezetben. Az egyes rétegek külön is élvezhetőek, de a tökéletes hatás érdekében célszerű együtt fogyasztani őket. Jó étvágyat!